Silverlight

Silverlight är ett tilläggsprogram till din webbläsare vilken gör det möjligt att t ex se animationer och interaktivt innehåll på en webbsida. Silverlight är en produkt från Microsoft och kan laddas ner gratis. För att läsa om systemkrav, installationsbeskrivning eller ladda ner programmet klickar du här: Silverlight Download.

Om du inte laddar ner Silverlight redan nu kommer du att bli ombedd att göra detta första gången du kör en övning i Mattepärlan. Nedan visas ett exempel på hur det kan se ut om man använder Internet Explorer 8 samt Windows 7.


1
Om du inte redan har Silverlight på din dator så visas en bild med "Install Microsoft Silverlight"2
I vissa fall försöker Internet Explorer förhindra att filer hämtas till datorn. Detta visas då i Informationsfältet längst upp i webbläsaren. För att hämta filen klickar du på Informationsfältet och sedan på "Hämta filen". Visas inte Informationsfältet hamnar du direkt i steg 3.


3
Du får nu en säkerhetsvarning om du vill köra eller spara filen. Klicka på "Kör" knappen.4
Ytterligare en säkerhetsvarning. Klicka på "Kör" knappen.5
Nu kommer Silverlights installationsprogram igång. Före detta kan du eventuellt ha fått ytterligare en säkerhetsvarning. Klicka på "Installera nu" knappen.6
Installationen är klar. Du kan behöva uppdatera eller starta om webbsidan med Mattepärlan för att ändringarna ska gälla.